TILLBAKA  

 

DE SENASTE NYHETERNA STÅR ÖVERST PÅ DENNA SIDA - RULLA NERÅT FÖR ATT SE ÄLDRE HÄNDELSER

Sammandrag från våra egna styrelsemöten är upplagda på sidan med inloggning.

 

LÖPANDE ALLMÄN INFORMATION 2022

Trevlig helg alla kolonister

Jag ska beställa matavfalls påsbehållare (se bild) till alla som behöver för källsortering av matavfall. Vi får dom gratis från kommunen men jag skulle behöva veta hur många som vill ha en sådan - många av er har säkert redan någon form av källsorteringskärl.

Mejla mig om du/ ni vill ha ett kärl (eller flera.!)

Styrelsen genom Camilla

För er som inte komposterar ert matavfall själva finns nu bruna sopkärl med tillhörande papperspåsar på plats vid sophanteringen. Vi börjar med ett brunt kärl per sophanterings plats för att sedan utöka allt efter behov.
Matavfallet går sedan till EONs nya biogasanläggning i Högbytorp och blir drivmedel - ju mera drivmedel på marknaden ju lägre drivmedelspriser - win win.
Det är även så att vi egentligen har ett sophanteringsavtal som innebär att vi bara får slänga restsopor ( det som ej kan källsorteras). Om vi ändå slänger matavfall och annat som kan källsorteras finns risken att vi får ett annat avtal med betydligt dyrare kostnad.
Papperspåsar till matavfallet finns i plastbox brevid bruna sopkärlet. Dessa påsar finns även att hämta på Hemköp Stäket och kulturhuset Kungsängen o Bro.
Obs- inga plastpåsar får läggas i det bruna kärlet.
Soliga och varma hälsningar från kolonin
Styrelsen via Camilla - Ärtvägen 9

 

Hurra - sommarvattnet kom på och det stora tältet blev rest på valborgsmässoafton - vad vi kan vi! Man blir imponerad.

 

För dem som har en utegrill som går på gasol är det bra att känna till den stora prisskillnaden.
 OKQ8 tar 369 kronor för att byta en tom till en fylld AGA 5 kilos komposittub  Byggmax byter in en tom mot en fylld likvärdig tub av märket Primagaz för 219 kronor.
   På Valborg - lördag 30 april sätts SOMMARVATTNET på!

Ett duktigt gäng börjar med arbetet klockan 10.00 och det förväntas att kolonisterna själva övervakar sina egna anslutningar. Tänk på att alla kranar och metallkopplingar måste vara inlindade i bubbelplast under tidig vår!

Ett sammansvetsat gäng scouter sätter samtidigt upp tältet på festplatsen.

 

ÅRSMÖTESHANDLINGARNA för 2022 ÄR NU UTSKICKADE via mejl och Postnord

Dokumentet finns också att se på vår interna hemsida bakom vårt lösenord

 

HURRA! Just idag 20220401 blev allt klart. Vi har äntligen fixat till det ute på kolonin så att biltrafiken på området kommer att minska rejält.
Man bör alltså helst parkera sitt fordon i Kungsängen eller Bro och där hämtas man var tredje minut av U-Bro´s ledbuss nr 7900.
 

 

Under onsdagen 23 februari hade vårt område strömavbrott mellan klockan 12.51 och 23.23 = 10 timmar och 32 minuter
Ägaren till elnätet (EON) betalar bara kompensation om avbrottet varat minst 12 timmar. Om skador på egendom uppstått pga el-bortfallet måste man kontakta sitt försäkringsbolag.

 

På förekommen anledning (2022-01-18): Många har ännu inte betalt in arrendet för första kvartalet. Till alla kolonister HAR vi skickat höstbrevet med faktura för 2021-11-03 via mejl och det dussintal som saknar mejl - fick det via postnord med frimärke.

Det händer tyvärr ibland att e-mejl från föreningen hamnar i adressatens skräp/spam-låda. Dubbelkolla och verifiera själva att Ert mejl-program accepterar meddelanden från info eller faktura - Aspvikskoloni.se

OM - mejl från vår förening blivit sorterad som spam/skräp - klicka på det och - godkänn med Ja/inte skräppost - vill ha information från Aspvik

Allt görs elektroniskt numera: Informationen från föreningen sker via hemsidan och Facebook och kontakter med enskilda kolonister via mejl.

Det är inte bara pandemin som styr metoden att informera & konferera - det är billigare och snabbare också.

 

 

Motioner till årsmötet måste vara styrelsen tillhanda senast 31 januari! Maila gärna.

 

 

SE HÄR - SENASTE NYTT med INFORMATION FRÅN TIDIGARE ÅR