Home
Vårt Område
Medlems login
Stadgar mm
Städveckor
Information
Föreningens adress
Grannsamverkan
Bildreportage
Tips för odlare mm
Avfallshantering!
TV, Data och Mobil
Köp & Sälj
Aspviks Historia
 

 

Numera är det 4G som gäller - shoppa runt bland operatörena - Telenor har en fantastisk uppkoppling som har antenn ute på Aspvik- det funkar med 80 mbit/sekund ner och 40 upp - Häftigt! Tids nog kommer 5G men det är inte nödvändigt med sådan snabb hastighet för att se på TV.

Vad gäller mobilt bredband - Comviq kanske. Telia är dyrt men Telenor är 2021 bäst och billigast. Det finns en räcka andra operatörer - bäst blir i så fall prisvärda kontantkortet med Halebop som nyttjar Telias fina nät. Operatören TRE  verkar dessvärre ha problem med att leva upp till förväntningarna...

     Vår 4G-antenn                          

För den som önskar se på Television i sin kolonistuga under ruggiga sommarkvällar är det numera digital mottagning som är allenarådande.

De TV-sändare för sk marksändning vi har att välja mellan är: Västerås, Nacka och skogens återspegling mot Västerås. (180 grader från Västerås alltså)

(Givetvis kan man också kosta på sig att sätta upp en parabolantenn och Viasat erbjuder även säsongskontrakt)

För att kunna se på TV måste man alltså ha en digitalbox eller en modern TV - som kanske är hyggligt smart-

En  digitalbox som har plats för kort  är definitivt att rekommendera: Mediamogulen Boxer  kan möjligen erbjuda ett passande  korttids-abonnemang.  Då ingår många kanaler som inte erbjuds av SVTV. Kan kanske vara kul om det blir många regniga sommaraftnar....?

En inte helt ointressant lösning vore kanske att lyssna på fåglarna alternativt naturmorgon på P1 på radio  .... eller sätta på en gammal vinylplatta alt CD... Eller titta på VHS-video?